LocalGroups/Slovenia

Inactive Group

This page is about a currently inactive FSFE group. This means that there were no meetings within the last 6 months, and there are no currently planned future acivities. If you want to restart this group, please contact <fellowship AT fsfeurope DOT org>.

Uvod

FSFE Fellowship skupina Slovenija je skupina posameznikov, ki se zavzemajo za prosto programje, odprte standarde in odprte formate ali pa jih ta tema samo zanima.

Trenutno je FSFE Slovenija še v nastanku in zato do takrat v praksi opravljal Fellowship tudi dela, ki bi jih sicer opravljala slovenska FSFE.

Kontakti in dopisni seznam

Koordinator slovenske Fellowship skupine ter FSFE Slovenija je Matija Šuklje.

Vsi zainteresirani za FSFE ali pa samo simpatizerji prostega programja ste vljudno vabljeni, da se prijavite na naš dopisni seznam ali pa se udeležite klepeta na IRC omrežju freenode, kanal ##fsfe-si.

Aktivnosti

Trenutne in planirane aktivnosti

TOFIX

Pretekle aktivnosti

Zastarelo…

15.05.2011

Soorganizirali in se udeležili vse-slovenskega piknika Odprte kode — Veliki POK 2011.

30.04.2011

Organizirali Dan odprtih formatov 2011 v Sloveniji. Document Freedom Day 2011).

14.2.2011

Sodelovali pri globalnemu projektu I ♥ Free Software. Uradno poročilo projekta, poročilo organizatorke projekta, projekt na identi.ca

oktober 2010

Vprašanje strankam in kandidatom na lokalnih volitvah glede uporabe prostega programja in odprtih standardov. Vsak, ki se zanima za to temo naj pošlje kandidatom po svoji občini vprašanja na to temo — seznam primerov vprašanj

september 2010

Sodelovali pri pan-evropskem projektu PDFreaders in uspeli pri nekaterih državnih in lokalnih organih, da so nehali reklamirati zgolj en sam PDF bralnik.

2.8.2010

Odprto pismo medijem glede napačne uporabe besede „heker“ smo napisali, objavili tu in poslali medijem. Pri tem so nas podprli še COKS, INePA, LUGOS, Kiberpipa in Ljudmila. Odgovor medijev (tudi izven Slovenije) je bil presenetljivo velik in pozitiven.

31.3.2010

Za mednarodni dan odprtih formatov (Document Freedom Day) smo to leto prvič prinesli praznovanje tudi v Slovenijo. Dopoldne smo nesli torto in plaketo za izjemne dosežke s področja odprtih formatov in odprtih standardov na Vrhovno sodišče ; popoldne pa smo imeli sklop predavanj1 2 3, debato in druženje v Kiberpipi. Poročilo ter „clipping“ sta na voljo na uradni strani projekta in koordinatorjevemu blogu.

Sestanki

2014 imamo redne mesečne sestanke vsak drug torek v mesecu ob 20.00 v novih protorih Kiberpipe (karta). Sestanki so odprtega tipa, tako da je dobrodošel vsakdo, ki se zanima za temo.

Naslednji sestanek

Pretekli sestanki

(do polnih zapisnikov lahko dostopate s klikom na na datum sestanka)

10.6., Kiberpipa

Po dolgem času spet redni sestanek; teme: notranja organizacija, program, delavnice, volitve

(manjka…)

(manjka…)

16.2.2011, Kiberpipa

8. sestanek FSFE Fellowship skupine Slovenija; teme: I ♥ Free Software, Document Freedom Day 2011, FreedomBox ter nekateri zanimivi sorodni projekti (Seeks, YacY, PageKite), Windows Tax, WebM/VP8 in MPEG, prva(?) slovenska ergonomska tipkovnica

19.1.2011, Kiberpipa

7. sestanek FSFE Fellowship skupine Slovenija; teme: Joy of Stats, WebM, Prosto Programje za NVO, Matija še vedno rabi pomoč, blokiranje interneta, FSFE ima novo stran

2.11.2010, Metropol

6. sestanek FSFE Fellowship skupine Slovenija; drugi redni/mesečni sestanek; teme: Open data, UK uvaja Open Government License, FSFE/Fellowship Predavanja v Kiberpipi, Nevtralnost interneta, Windows Tax, FSFE pred WIPO o patentih in standardih, Ideja: sestanki po temah, 10. marec — 10 let FSFE

5.10.2010, Metropol

5. sestanek FSFE Fellowship skupine Slovenija; prvi redni/mesečni sestanek; teme: lokalne volitve, kako spremeniti politko, redni Fellowship dogodki/POT v Kiberpipi, plakati, PDF readers projekt, zahvalna pisma glede Gallo report, išče se namestnik koordinatorja

6.7.2010, Metropol

4. sestanek FSFE Fellowship skupine Slovenija; glavna tema: kako naprej

4.3.2010, Kiberpipa

3. sestanek FSFE Fellowship skupine Slovenija; glavna tema: organizacija za slovenski Document Freedom Day 2010.

11.2.2010, Kiberpipa

drugi (oz. prvi resni) sestanek FSFE Fellowship skupine Slovenija; glavna tema: okvirni letni program slovenske FSFE in Fellowship skupine.

19.1.2010, Kiberpipa

prvi (pred)sestanek o tem ali je sploh interes v Sloveniji, da bi ustanovili FSFE (in Fellowship skupino), ki se je nato razširil še na to kaj bi počeli.


Category/Slovenia Category/Inactive Category/CountryTeam

LocalGroups/Slovenia (last edited 2019-05-05 07:25:56 by prunk)