LocalGroups/Aarhus/Referat22August2013

Referat af FSFE Community Meeting, 22. august 2013

Referent

Tilstede

Om Fri software og forretningsmodeller

Om det uetiske i at holde de bedste versioner tilbage til enterprise kunder, som visse open source software-leverandører gør (“ransomware”/”crippleware”). Alfresco og OpenERP nævnes som eksempler på en uetisk praksis. I modsætning hertil offentliggør projekter som Debian og Ubuntu altid de bedste versioner af deres software.

Artikel om Fri software vs. Open Source

De vigtigste licenser: GPL, Apache, BSD

GPL v. 3 er en licens af typen “copyleft”, det vil sige, at man må bruge, ændre, videredele koden på den betingelse, at man frigiver evt. ændret kode under samme betingelser. Desuden sikrer version 3 af licensen (i modsætning til de forudgående), at der ikke kan indføres patenteret kode uden at man opgiver patentrettigheden.

Til sammenligning er Apache v. 2 licensen mere permissiv - her kan man gøre som man vil med koden - evt. indarbejde den i egne, proprietære projekter. Denne licens benyttes ofte, hvis man gerne vil udbrede en standard. FSF anbefaler den, fordi den ligesom GPL v. 3 indeholder en god beskyttelse mod softwarepatenter.

FreeBSD, MIT er andre eksempler på permissive licens-typer, der ikke sætter begrænsninger for at koden “lukkes inde”.

Opdatering ang. udviklingen af en portal for Open Source miljøet

Vi har arbejdet med planlægning af indhold og målgruppe hen over sommeren. Vi er bl.a. blevet enige om, at det er vigtigt også at tilbyde let-fordøjelige artikler til journalister og andre uden særlige forudsætninger inden for IT.

Målet er, at have en første version online inden næste møde d. 19. september.

Kommentarer til referat eller henvendelser vedr. Open Source portalen kan sendes til benjamin ( at ) benway ( dot ) dk

LocalGroups/Aarhus/Referat22August2013 (last edited 2016-04-09 13:35:23 by jzarl)