LocalGroups/Aarhus/Referat16Januar2014

Referat af FSFE-mødet den 16. januar 2014

Referent

Tilstede

NB: Dette er første møde i de nye lokaler på Katrinebjergvej! Alt er ikke færdigt, men det ser godt ud.

Dagsorden

Kryptering med GPG og OpenPGP

Mattias lavede en fin, ikke-teknisk gennemgang af, hvordan man bruger det, ud fra nogle tegnede plancher. Dette fungerede godt som afveksling fra projektor-bølgen.

Diskussion og keysigning

Alec spurgte, om ikke det var en risiko, at algoritmerne er kendt, når det bliver brugt til kryptering.

Agger og Emil forklarede, at det ikke er et problem - det er langt farligere, hvis algoritmerne er skjult, og man tror, at det hjælper noget. Det er nøglerne, der skal beskyttes, ikke kildekoden.

Konceptet bag keysigning blev forklaret. På Ubuntu kan man f.eks. lave et udprint af sin offentlige nøgle med programmet gpg-key2ps fra Debian-pakken "signing-party" og dele papirstrimler med nøgle-ID'en på ud til de andre deltagere.

LibreOffice-konference

Vi nåede ikke at komme med et bud på konferencen i 2014. Vi vil prøve at få denne konference med ca. 300 deltagere til Århus i 2015, og det ser højst realistisk ud. Vi vil prøve at arrangere en hackfest i OSAA i 2015, f.eks. i august, for at få en slags "generalprøve" og vise LibreOffice-hackerne byen.

Opensource.dk

Der er sket gode fremskridt - faktisk ser det rigtig godt ud. Send mail til Benjamin (benjamin ( at ) benway ( dot ) dk), hvis du vil være med!

Eventuelt

LocalGroups/Aarhus/Referat16Januar2014 (last edited 2016-04-09 13:31:36 by jzarl)