Events/1. Fellowship meeting Slovenia

1. Fellowship meeting Slovenia

start
2010-02-11
End
2010-02-11
title

1. Fellowship meeting Slovenia

Location
Kiberpipa/Cyberpipe, Kersnikova 6, Ljubljana
Topics
to_come
Description
Second meeting of individuals interested in FSFE in Slovenia

Drugi (oz. prvi resni) sestanek Slovenske FSFE Bratovščine (zapisnik)

11.2.2010, ob 20.30 v Kiberpipi, Kersnikova 6, Ljubljana

Prisotni

Prisotni: Mitja Podreka, Jure Repinc, Gregor Petrin, Domen Košir, Boštjan Müller, Rok Papež, Andrej Čremožnik, Milan Lazarevič, Katja Guček, Jure Kozamernik, Luka Napotnik, Jaka Kranjc, Matija Šuklje

zapisnik delal: Matija Šuklje

Splošno o ideji FSFE Slovenija + Fellowship

Ideja o ustanovitvi FSFE Slovenija kot taka se še vedno zdi pametna in zgleda, da ima vedno več podpornikov — že zgolj statistično gledano nas je na prvem sestanku nas bilo 9, na drugem že 13, na mailing listi pa nas je celo 20!

Tudi o splošnem načrtu, da bi najprej kakšen mesec, dva dokler se ne utečemo bolj, delovali kot Fellowship group, je bila dobro sprejeta. Tako bomo verjetno speljali vsaj prvi projekt (DFD, glej spodaj) še kot kot Fellowship skupina.

Nove ideje

Windows (in Apple) davek

Ideja o uvedbi sistema (npr. prek vzorcev dopisov/e-pošte) za množično uveljavljanje povračila t.i. Windows/Apple davka ima še vedno visoko podporo. Rok Papež je predlagal, da bi se eventualno vključilo Urad za varstvo potrošnikov. Matija Šuklje je omenil, da se počasi pojavljajo masovne tožbe zaradi tega proti MS (npr. Italija letos januarja).

si2010

Še vedno se podpira idejo, da bi izvedli študijo o tem kaj je država izpolnila iz strategije si2010. Gregor Petrin je predlagal, da bi dovolj zgodaj obvestili vlado oz. pristojno ministrstvo o tem našem predlogu — naš cilj je storiti kaj glede FOSS, ne pa samo kritizirati.

Document Freedom Day [DFD]

Letošnji DFD je v sredo 31. marca in bi bil naša prva akcija. Na sestanku je bilo predstavljeno, da bi si lahko ta projekt vzeli (letos) z minimalno dela — npr. deljenje letakov po fakultetah in šolah, predstavitev v Kiberpipi — ali pa bi se je lotili bolj obširno z vključevanjem medijev, MJU in ostalih institucij. Ker je marec tik pred vrati, se mi zdi najpametneje, da kar začnemo z debato v ločeni niti.

Tehnikalije

FSFE Fellowship group Slovenia ima (očitno) sedaj uradno mailing listo. Nanjo so vabljeni vsi simpatizerji prostega programja, tako da se lahko novico o tem mirno širi okoli.

FSFE Fellowship Slovenia ima tudi svojo (zaenkrat prazno) wiki stran: http://wiki.fsfe.org/groups/Slovenia

Na wikiju so tudi objavljeni Fellowship dogodki in nanj tudi dodajam naše sestanke: http://wiki.fsfe.org/FellowshipEvents


Category/FellowshipEvents

Events/1. Fellowship meeting Slovenia (last edited 2016-03-11 17:35:32 by jzarl)